25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Testenine z bolonjsko omako

Testenine z bolonjsko omako (foto: Profimedia) Profimedia
29. 9. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Klasična jed, ki vedno navduši!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 korenčka
  • 200 g zelene
  • 2 čebuli
  • 1 strok česna
  • 4 žlice olivnega olja
  • 500 g mlete govedine
  • 500 ml rdečega vina
  • 500 g paradižnikov (pločevinka)
  • sol, sveže mleti poper
  • nekaj vejic svežega timijana
  • 4 lovorjeve liste
  • 300 g testenin
  • parmezan

Priprava:

1 Olupite korenje in zeleno ter ju zrežite na kocke. Olupite čebulo in česen in oboje drobno sesekljajte. Zelenjavo stresite na vroče olje in jo malce podušite.


2 Nato dodajte mleto meso in ga drobljivo popecite. Postopoma prilijte rdeče vino in omako premešajte.


3 Na koncu primešajte še paradižnike in jih zavrite. Omako začinite s soljo, poprom, timijanom in lovorjevimi listi ter jo na zmerni temperaturi kuhajte približno 70 minut.


4 V tem času po navodilih z embalaže skuhajte testenine. Po kuhanju jih odcedite, razporedite po krožnikih, prelijte z omako in potresite s sirom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri