Za ljubitelje morske hrane: testenine z rakci

3. 8. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Za ljubitelje morske hrane: testenine z rakci (foto: Profimedia)
Profimedia

Zdravo in obenem slastno kosilo, ki se mu oboževalci morskih jedi ne bodo morali upreti. Poletje izkoristite za redno uživanje svežih morskih sadežev. 

Rakci niso le popolen poletni obrok (saj takrat dobite najbolj sveže), skupaj z drugimi morskimi sadeži in nekaterimi živili, ki vsebujejo jod, skrbijo tudi za dobro delovanje ščitnice. Še eden od razlogov, zakaj bi jih morali jesti že za naslednje kosilo. 

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g riževih rezancev
  • 2 korenčka
  • 3 mlade čebule
  • 40 g ingverja
  • 3 stroke česna
  • 400 g kozic
  • 4 žlice arašidovega olja
  • 2 čilija
  • 4 jajca
  • sveže mleti barviti poper
  • 1 šop koriandra
  • 50 g mungo kalčkov
  • 2 limeti


Rezance za 45 do 60 minut namočite v hladni vodi. Nato jih odcedite.

Olupite korenje, ingver, čebulo in česen. Ingver in česen sesekljajte, korenje zrežite na koščke, čebulo in čili pa na obročke. Kozice olupite.

V večji ponvi segrejte olje in na njem na visoki temperaturi na hitro popecite kozice. Vzemite jih ven in v isti ponvi popražite česen in ingver. Po 2 minutah dodajte korenje, čebulo in čili. Vmešajte še stepena jajca.

Jed začinite s soljo in poprom ter primešajte testenine. Nato dodajte še kozice, sesekljan koriander in mungo kalčke in jed postrezite s krhlji limet.

Preverite tudi: 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ