25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Za ljubitelje morske hrane: testenine z rakci

Za ljubitelje morske hrane: testenine z rakci (foto: Profimedia) Profimedia
3. 8. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Zdravo in obenem slastno kosilo, ki se mu oboževalci morskih jedi ne bodo morali upreti. Poletje izkoristite za redno uživanje svežih morskih sadežev. 

Rakci niso le popolen poletni obrok (saj takrat dobite najbolj sveže), skupaj z drugimi morskimi sadeži in nekaterimi živili, ki vsebujejo jod, skrbijo tudi za dobro delovanje ščitnice. Še eden od razlogov, zakaj bi jih morali jesti že za naslednje kosilo. 

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g riževih rezancev
  • 2 korenčka
  • 3 mlade čebule
  • 40 g ingverja
  • 3 stroke česna
  • 400 g kozic
  • 4 žlice arašidovega olja
  • 2 čilija
  • 4 jajca
  • sveže mleti barviti poper
  • 1 šop koriandra
  • 50 g mungo kalčkov
  • 2 limeti


Rezance za 45 do 60 minut namočite v hladni vodi. Nato jih odcedite.

Olupite korenje, ingver, čebulo in česen. Ingver in česen sesekljajte, korenje zrežite na koščke, čebulo in čili pa na obročke. Kozice olupite.

V večji ponvi segrejte olje in na njem na visoki temperaturi na hitro popecite kozice. Vzemite jih ven in v isti ponvi popražite česen in ingver. Po 2 minutah dodajte korenje, čebulo in čili. Vmešajte še stepena jajca.

Jed začinite s soljo in poprom ter primešajte testenine. Nato dodajte še kozice, sesekljan koriander in mungo kalčke in jed postrezite s krhlji limet.

Preverite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri