Tirolska ponev

7. 4. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Tirolska ponev (foto: stockfood photo)
stockfood photo

S svinjsko pečenko in stročjim fižolom

Za 4 osebe potrebujete

  • 800 g krompirja v oblicah (en dan starega)
  • 1 veliko čebulo
  • 150 g prekajene slanine
  • 300 g hladne svinjske pečenke
  • 2 žlici stopljenega masla
  • sol, poper
  • 500 g stročjega fižola
  • 20 g masla
  • 4 jajca
  • 50 ml kisa

Priprava

Krompir olupite in ga zrežite na rezine. Olupite tudi čebulo in jo zrežite na krhlje, slanino pa na trakove. Pečenko zrežite na koščke.

Krompir hrustljavo popecite na maščobi. Zraven popecite še slanino, meso in čebulo ter vse skupaj začinite. Fižol očistite in ga 7–9 minut kuhajte v vreli slani vodi. Nato ga odcedite in položite v model za narastke. Lahno ga začinite. Po njem razporedite koščke masla in ga shranite na toplem.

Vsako jajce ubijte v svojo skodelico. V liter lahno kipeče vode vlijte kis in premešajte, da nastane vrtinec. Vanj nato vlijte jajca drugo za drugim. Z žlico pomagajte, da beljak obda rumenjak. Jajca poširajte 4 minute. Po krožnikih razporedite krompirjevo mešanico in fižol ter vrh vsakega krožnika položite še poširano jajce. Po želji potresite še z majaronom.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 780 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 58 g, ogljikovi hidrati: 29 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"