To so prvi brezglutenski izdelki, ki jih lahko kupite sveže pečene in dišeče

To so prvi brezglutenski izdelki, ki jih lahko kupite sveže pečene in dišeče (foto: Profimedia) Profimedia
22. 9. 2020 Promocijsko sporočilo

V Žitu so z mislijo na razvijanje odličnih brezglutenskih pekovskih izdelkov, ki bodo po kakovosti in okusu primerljivi s klasičnimi, zasnovali nove brezglutenske kruhe in pekovsko pecivo Be Free. Tako kot prvi in edini potrošnikom ponujajo sveže pečene in dišeče brezglutenske izdelke na mestu nakupa. Be Free brezglutenski program nudi potrošnikom tri različice kruha – klasičnega, s semeni in ajdovega.

Brezglutenski Be Free izdelki: inovativna rešitev iz Žitove pekarne

Žito

Koncept brezglutenskih izdelkov temelji na varnosti kupcev in trgovcev pred kontaminacijo z glutenom. »Izdelki Be Free so narejeni ročno v Žitovi pekarni v Trbovljah, kjer se pripravljajo samo brezglutenski programi. Ker so to izdelki dopeke, jih naši peki skrbno zamesijo, deloma spečejo, potem pa v posebni embalaži globoko zamrznejo. Takšni potujejo na mesto nakupa, kjer jih v isti embalaži spečejo in ponudijo na trgovskih policah. Za popolno varnost posameznikov s celiakijo uporabljamo inovativno embalažo, ki prenaša tako zamrzovanje kot peko. Skupaj z izdelki Be Free smo namreč razvili tudi inovativno tehnologijo pečenja v embalaži, ki omogoča 100 % brezglutenske izdelke na prodajnem mestu. Zavedamo se namreč, da je svežina in topel, pravkar pečen kruh za kupce najpomembnejši dejavnik nakupa,« pojasnjuje Sonja Jemec, razvojna tehnologinja v Žitu.

Ročna izdelava brezglutenskih izdelkov zagotavlja še posebej mehko testo z naravnim okusom. Pečeni hlebčki imajo hrustljavo skorjo in sočno sredico, ki se ne drobi. Izdelki so hkrati zasnovani tako, da ohranjajo dolgotrajno svežino. V Žitu so bili skrbni tudi pri izbiri sestavin za Be Free brezglutenske izdelke. Poleg tega da so izdelki vir vlaknin (ravno teh namreč pogosto primanjkuje v prehrani ljudi s celiakijo), so tudi brez konzervansov in alkohola. Izognili so se tudi uporabi sestavin, ki so lahko alergene. Tako Be Free izdelki ne vsebujejo mleka, jajc in soje. Pri vsebnosti soli in sladkorja pa so upoštevali prehranske smernice, zato je njuna vsebnost minimalna.

Žitovi izdelki Be Free so namenjeni predvsem posameznikom s celiakijo, tistim, ki so intolerantni na gluten oz. se mu v svoji prehrani izogibajo. Na voljo so tudi javnim ustanovam in kupcem iz segmenta HORECA ter seveda vsem, ki radi uživajo v kakovostnih kruhih in pekovskem pecivu. »Verjamemo, da jim v Žitu ponujamo kakovostno rešitev za enostavno prehranjevanje in hkrati uživanje ob kruhu. Poleg tega pa smo veseli, da kakovost brezglutenskih kruhov potrjujejo tudi prejeta zlata odličja Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS ter zvezdica Superior Taste Award, ki smo jo prejeli za brezglutenski kruh s semeni,« je še dodal Rok Cankar, direktor marketinga za pekarstvo v Žitu.

Brezglutenski izdelki Be Free so na voljo v Žitovih maloprodajnih trgovinah in na policah trgovin vseh večjih trgovcev po Sloveniji.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri