Odličen predlog za kosilo ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 300 g rdeče pese
- 300 g jajčevca
- 300 g bučk
- 300 g buče hokaido
- 200 g klobase
- sol, sveže mleti poper
- olivno olje
- 2 pesti rukole
Za polivko:
- 3 žlice sladkorja
- 3 žlice kisa
- 8 žlic olivnega olja
- 3 vejice peteršilja
Priprava:
1 Rdečo peso kuhajte približno 30 minut. Nato jo olupite in zrežite na kolesca. Oplaknite jajčevec in bučko ter ju po dolgem zrežite na rezine. Bučo prepolovite, odstranite semena in jo zrežite na rezine.
2 Klobaso zrežite na majhne koščke. Zelenjavo začinite s soljo in poprom ter jo 3 minute pecite na olivnem olju. Bučo pecite približno 6 minut. Na koncu dodajte še peso in klobaso ter ju malo zapecite.
3 Zmešajte sladkor, sol, poper in kis. Dodajte olivno olje in sesekljan peteršilj. Solato razporedite po skodelicah, jo okrasite z rukolo in nakapajte s polivko.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem