Torta iz pinjenca in gozdnih sadežev

Torta iz pinjenca in gozdnih sadežev (foto: Profimedia) Profimedia
11. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Res je okusna!

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo: 

  • 170 g moke
  • sol
  • 2 rumenjaka
  • 115 g masla
  • 55 g sladkorja v prahu

Za kremo: 

  • 250 g kisle smetane
  • 80 g sladkorja
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 250 ml pinjenca
  • 8 rumenjakov
  • 1/2 bio limone
  • nekaj kapljic vaniljeve esence
  • ščepec soli
  • 120 g malin
  • 100 g robid

Priprava:

1 Moko presejte v skledo, dodajte rumenjaka, sol, kocke masla in sladkor ter zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 30 minut postavite v hladilnik.


2 Testo okroglo razvaljajte na pomokani delovni površini v malce večjem obsegu, kot je model. S testom obložite lahno namaščen model, oblikujte rob in ga dobro zatisnite s prsti. Testo na več mestih prebodite z vilicami in ga za 30 minut postavite v hladilnik. Nato ga pri 180 stopinjah pecite toliko časa, da se obarva rožnato.


3 Kisli smetani primešajte sladkor, prašek za puding in pinjenec. Dodajte rumenjake, limonov sok in lupinico, vaniljevo esenco in ščepec soli. Kremo prelijte po delno ohlajenem testu, jo obložite s sadjem in pito 30 do 40 minut pecite pri 160 stopinjah. Čez noč jo postavite v hladilnik.