Zimsko sladkanje...
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 3 jajca
- 150 g drobno mletega sladkorja
- 100 g trsnega sladkorja
- 300 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 2 žlički mletega cimeta
- 1 žličko mletega ingverja
- 1/2 žličke mletega kardamoma
- ščepec soli
- 175 g stopljenega masla
- 220 ml mleka
- 1/2 žličke vaniljeve esence
Za kremo:
- 175 g zmehčanega masla
- 180 g kremnega smetanovega namaza
- 200 g sladkorja v prahu
- 3 žlice brusnične marmelade
- 50 g odmrznjenih ali svežih brusnic
Priprava:
1 Pečico segrejte na 180 stopinj. Dva tortna modela (premera 18 cm) obložite s papirjem za peko in ju premažite z maslom.
2 Jajca penasto stepite z obema vrstama sladkorja. V drugi skledi zmešajte vse suhe sestavine, jih presejte v jajčno peno in počasi zmešajte. Nato dodajte ohlajeno stopljeno maslo, mleko in vaniljevo esenco.
3 Testo razdelite po pripravljenih modlih, pogladite površino in testo pecite približno 30 minut. Z zobotrebcem preverite, ali je pečeno, nato pa naj se pečeno testo ohladi v modlu.
4 V tem času pripravite kremo. Zmehčano maslo stepite s kremnim namazom in dodajte sladkor, marmelado in odmrznjene ali pa sveže brusnice.
5 Prvi del pečenega testa položite na servirni krožnik, ga premažite z manjšo količino kreme in jo pokrijte z drugim delom testa. Torto premažite s preostalo kremo in jo okrasite s preostalimi brusnicami.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?