Torta z jajčnim likerjem

29. 4. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Torta z jajčnim likerjem (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Lepo sočna z mandljevim dnom

Za 16 kosov potrebujete

  • 120 g kuverture
  • 60 g masla
  • 4 jajca (ločene beljake od rumenjakov)
  • 100 g sladkorja
  • 75 g moke
  • 50 g jedilnega škroba
  • 40 g mletih mandljev
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 žlico praška za ekspreso (instant)
  • 500 g smetane
  • 2 ½ zavitka utrjevalca smetane
  • 100 ml jajčnega likerja
  • 50 g čokoladnih ostružkov

Priprava

Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). Čokolado sesekljajte in jo z maslom stopite nad toplo vodno kopeljo in mešanico nato malce ohladite. Iz beljakov stepite trd sneg. Rumenjake penasto stepite z 80 g sladkorja in nato primešajte še čokolado. Dodajte še sneg beljakov. Zmešajte moko, škrob, mandlje, pecilni prašek in prašek za ekspreso in vse skupaj primešajte testu. Prelijte v tortni model (premera 26 cm), obložen s papirjem za peko, in ga pecite 30–40 minut.

Smetani dodajte utrjevalec smetane in 20 g sladkorja ter jo čvrsto stepite. Torto z vseh strani premažite z dvema tretjinama smetane. Preostalo smetano nabrizgajte v kupčkih na površino torte. Po torti prelijte jajčni liker in jo okrasite s čokoladnimi ostružki in marcipanovimi kroglicami.

Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.

Na kos: približno 280 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 21 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek