Tortelini v smetanovi omaki

18. 7. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Tortelini v smetanovi omaki

Slastno in hitro pripravljeno kosilo.

Za 4 osebe potrebujete

• 1 majhno steblo pora

• 1 žlico masla

• 100 ml suhega belega vina

• 1 žličko škroba

• 300 ml smetane

• 750 g tortelinov s sirovim nadevom

• 10 jedrc orehov

• 190 ml pesta (iz kozarca)

Priprava

Torteline skuhajte v osoljeni vodi po navodilu z embalaže. Med tem por po dolgem razpolovite in zrežite na kolute. V ponvi segrejte maslo in na njem popražite por. Prilijte vino in ga malo povrite. Škrob zmešajte s smetano in ga vlijte v ponev.

Prilijte malo vode in omako prevrite. Če je pregosta, ji prilijte še malo vode. Orehe na grobo sesekljajte. Torteline zmešajte z omako in jih razdelite po krožnikih. Posujte jih z orehi in pokapljajte s pestom.

Na osebo: približno 660 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 45 g

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek