Čokoladi v taki ali drugačni obliki se je res težko upreti ...
Za 4 osebe potrebujete:
Za testo:
- 7 jajc
- 125 g drobno mletega sladkorja
- 250 g moke
- 70 g orehov
- 40 ml olja
- maščobo in moko za model
Za kremo:
- 400 ml smetane
- 200 g mlečne čokolade
- 1 list želatine
- 50 ml konjaka
Za okrasitev:
- kakav in jagode
Priprava:
1 Namastite pravokotni pekač in ga potresite z moko. Jajca penasto stepite s sladkorjem, postopoma dodajte še presejano moko in grobo sesekljane orehe ter na koncu še olje.
2 Testo prelijte v pekač in ga 30 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Z zobotrebcem lahko preverite, ali je pečeno. Po peki naj se biskvit ohladi.
3 Kremo pripravite že dan prej. Smetano segrejte na 50 °C. Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo. Želatino namočite v hladni vodi. Nato jo ožemite in stopite v smetani. Dodajte stopljeno čokolado in na koncu konjak. Kremo malce stepite z električnim mešalnikom in jo nato čez noč postavite v hladilnik.
4 Biskvit zrežite na tanke rezine. Ohlajeno čokoladno kremo stepite, jo dajte v vrečko za dresiranje in jo nabrizgajte na polovico rezin. Pokrijte jo s praznimi. Preostalo kremo nabrizgajte na površino tortic, jih potresite s kakavom in okrasite z jagodami.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?