Tortice s čokoladno kremo

24. 1. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Tortice s čokoladno kremo (foto: Profimedia)
Profimedia

Čokoladi v taki ali drugačni obliki se je res težko upreti ...

Za 4 osebe potrebujete:

Za testo:

  •  7 jajc
  • 125 g drobno mletega sladkorja
  • 250 g moke
  • 70 g orehov
  • 40 ml olja
  • maščobo in moko za model

Za kremo:

  • 400 ml smetane
  • 200 g mlečne čokolade
  • 1 list želatine
  • 50 ml konjaka

Za okrasitev:

  • kakav in jagode

Priprava:

1 Namastite pravokotni pekač in ga potresite z moko. Jajca penasto stepite s sladkorjem, postopoma dodajte še presejano moko in grobo sesekljane orehe ter na koncu še olje.

2 Testo prelijte v pekač in ga 30 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Z zobotrebcem lahko preverite, ali je pečeno. Po peki naj se biskvit ohladi.

3 Kremo pripravite že dan prej. Smetano segrejte na 50 °C. Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo. Želatino namočite v hladni vodi. Nato jo ožemite in stopite v smetani. Dodajte stopljeno čokolado in na koncu konjak. Kremo malce stepite z električnim mešalnikom in jo nato čez noč postavite v hladilnik.

4 Biskvit zrežite na tanke rezine. Ohlajeno čokoladno kremo stepite, jo dajte v vrečko za dresiranje in jo nabrizgajte na polovico rezin. Pokrijte jo s praznimi. Preostalo kremo nabrizgajte na površino tortic, jih potresite s kakavom in okrasite z jagodami.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?