Tribarvni kolač

Tribarvni kolač (foto: Profimedia) Profimedia
20. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Pecivo, ki očara z okusom in videzom.

Za 12 kosov potrebujete:

Za kakavovo testo:

  • 300 g moke
  • 100 g drobno mletega sladkorja 
  • 40 g kakava
  • 1/2 zavitka pecilnega praška 
  • 150 g masla
  • 2 jajci

Za kremo:

  • 1 kg pasirane skute
  • nastrgano lupinico 1 limone 
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 80 g rozin (namočenih v rumu)
  • 200 ml smetane 
  • 3 jajca
  • 200 g drobno mletega sladkorja

Za svetlo testo:

  • 3 jajca
  • 150 g drobno mletega sladkorja
  • 200 g moke
  • 1 žlico pecilnega praška
  • 100 ml olja
  • sladkor v prahu

Priprava:
 
1 Zmešajte moko, sladkor, kakav in pecilni prašek. Dodajte kocke zmehčanega masla, jajca in 5 žlic hladne vode. Zgnetite trdno testo in ga z valjarjem oblikujte v velikost pravokotnega modla. Dajte ga v namaščen model in ga za 30 minut postavite v hladilnik.

2 Ločite beljake od rumenjakov. Skuti primešajte limonino lupinico, prašek za puding, rozine, smetano, rumenjake in sladkor. Primešajte še sneg beljakov. Skutno mešanico razporedite po testu.

3 Ločite beljake od rumenjakov. Rumenjake penasto stepite s sladkorjem in 5 žlicami vode. Primešajte še sneg beljakov, moko s pecilnim praškom in olje. Svetli del testa razporedite po skutnem nadevu. Kolač 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi, nato pa ga potresite s sladkorjem.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri