Gre za enega najbolj prepoznavnih in priljubljenih izdelkov na svetu, ki je postal nepogrešljiv del zajtrkov in sladic po vsem svetu.
Izumitelj legendarnega lešnikovega namaza Nutella, Francesco Rivella, je preminil na valentinovo v 98. letu starosti. Njegova smrt je prišla natanko deset let po smrti Micheleja Ferrera, ustanovitelja družbe Ferrero, s katerim sta dolga leta tesno sodelovala. Skupaj sta ustvarila enega najbolj prepoznavnih in priljubljenih izdelkov na svetu, ki je postal nepogrešljiv del zajtrkov in sladic po vsem svetu.
Rivella je svojo pot v podjetju Ferrero začel leta 1952 kot član ekipe, ki je bila zadolžena za preučevanje surovin za razvoj novih izdelkov. Njegovo delo je bilo ključno pri ustvarjanju popolne kombinacije sestavin, ki je Nutelli dalo njen edinstven okus. V procesu so s Ferrerom prepotovala številne države in okušala razne sladkarije, pri čemer sta, kot je zapisal novinar Gigi Padovani v knjigi Mondo Nutella, skušala ne kopirati, temveč izboljšati obstoječe izdelke.
Nutella je rezultat dolgoletnih eksperimentov in natančnega izbora sestavin. Sestavljena je iz sladkorja, palmovega olja, lešnikov, mleka, kakava, lecitina in vanilina. Ta preprosta, a popolna mešanica je osvojila srca milijonov ljudi po vsem svetu in postala sinonim za sladki užitek.
Francesco Rivella je v svoji dolgoletni karieri napredoval v višjega vodjo in s svojim znanjem ter predanostjo pomembno prispeval k uspehu podjetja Ferrero. Po upokojitvi se je umaknil v mesto Alba, kjer se je posvetil sadjarstvu in užival v mirnem življenju. Bil je vdovec, za sabo pa je pustil tri sinove, hčerko in sedem vnukov.
Novo na Metroplay: "Zdravo prehrano definirajo temeljni principi, ki veljajo za vse nas" | Mario Sambolec