Najboljši recept za babičine vaflje: tako so jih pripravljali v nekdanji Jugoslaviji

21. 9. 2024
Deli
Najboljši recept za babičine vaflje: tako so jih pripravljali v nekdanji Jugoslaviji (foto: Profimedia)
Profimedia

Skrivnost popolnega okusa je ta preprosta sestavina.

Ste že kdaj opazili, da so vaflji, ki jih pripravijo babice, preprosto bolj okusni in mehki? Skrivnost je v eni preprosti sestavini: jogurtu!

Razkrivamo preprost recept, ki ga gospodinje uporabljajo že vrsto let. Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin, priprava pa je hitra in enostavna.

Sestavine:

  • 4 jajca
  • 200 g sladkorja
  • 200 ml jogurta
  • 1 vanilin sladkor
  • 450 g moke
  • 200 ml olja
  • 1 pecilni prašek
Pečeni vafelj
Profimedia

Postopek:

  1. Najprej ločite beljake od rumenjakov. Iz beljakov in sladkorja stepite trd sneg. Nato zmanjšajte hitrost mešalnika in postopoma dodajte rumenjake, enega po enega.
  2. V maso vmešajte še vanilin sladkor, nato pa počasi dodajte jogurt, moko in olje. Nežno vse skupaj premešajte, da dobite gladko zmes.
  3. Dobro segrejte aparat za vaflje in z žlico zajemajte testo, ter ga vlivajte v model. Pecite do zlate barve.
  4. Pečene vaflje lahko postrežete v kombinaciji s sadjem, namazi, smetano ali drugimi dodatki po okusu.

Vir: krstarica.com

Bankovci s podobo Tita so imeli napako, ki je dolgo ostala neopažena