Veganska jabolčna pita iz pirine moke

18. 9. 2016
Deli
Veganska jabolčna pita iz pirine moke (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Slastna veganska jabolčna pita.

Sestavine (pekač s premerom 26 cm):

Za testo:

  • 300 g pirine moke
  • 150 g kokosovega masla/olja
  • 30 g sladila stevia
  • 1 žlička javorjevega sirupa

Za nadev:

  • 400 g olupljenih jabolk (narezanih na tanke rezine)
  • 1 žlička sladila stevila
  • 1 žlička javorjevega sirupa
  • rozine
  • cimet
Priprava:

Pirino moko presejemo v dovolj veliko posodo in naribamo kokosovo maslo. Nato začnemo mesiti in ga s toploto rok stopimo, da nastane gladko testo. Dodamo še 30 g sladila in javorjev sirup.

Na delovno površino položimo eno plast peki papirja, nanj damo testo in pokrijemo z drugo plastjo peki papirja. Testo tako razvaljamo, da bo kakšna dva cm večji od pekača (za rob).

Ko je testo pripravljeno, ga skupaj s spodnjo plastjo peki papirja damo v pekač (premera 26 cm) in postavimo v hladilnik za dobro uro. Po eni uri vzamemo pekač iz hladilnika in začnemo nadevati.

Po testu potresemo rozine in jabolka, na koncu dodamo še sladilo, cimet in žličko javorjevega sirupa (če so jabolka sladka, dodajte manj sladila). V ogreti pečici pečemo 55 minut na 180 stopinj Celzija.

Recept je prispevala Romina I. za spletno stran Malinca

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"