Veganska jagodno-kokosova tortica

6. 6. 2017 | Vir: Lisa
Deli
Veganska jagodno-kokosova tortica (foto: Osebni arhiv | Easy recepti)
Osebni arhiv | Easy recepti

Okus kokosa se poda skoraj vsaki jedi, predvsem pa sladicam. Obožujemo ga. Zato smo se danes odločli za majhno sladko pregreho.

Sestavine:

Biskvit:

  • 130 gramov pirine moke
  • 110 gramov rjavega trsnega sladkorja
  • četrt žličke soli
  • pol žličke vinskega kamna (pecilni prašek)
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta (ali seme stroka vanilje)
  • 50 gramov kokosovega masla/olja – stopljenega
  • 150 ml kokosovega mleka

Kokosova krema:

  • pločevinka kokosovega mleka
  • 2 žlici kokosovega sladkorja

Okrasitev

  • 250 gramov jagod 
  • lističi jagodne mete (po želji)
Priprava:

V manjši skledici zmešamo moko, sol in vinski kamen. V drugi posodi zmešamo sladkor, stopljeno kokosovo maslo/olje, vaniljo in kokosovo mleko. Med stalnim mešanjem dodajamo suhe sestavine in dobro premešamo. Pečemo v namaščenem in pomokanem pekaču (26 cm) v ogreti pečici od 15 do 20 minut na 175 stopinjah. Pečen biskvit ohladimo na zunanji rešetki.

Pločevinko kokosovega mleka dajte en dan prej v hladilnik, da se dobro ohladi. Pločevinko odpremo in samo zgornji del, kjer je strjen kokos, previdno poberemo z žlico in ga damo v posodo mešalnika. Dodamo dve žlici kokosovega sladkorja in pri veliki hitrosti zmešamo, da nastane rahla kokosova krema. Krema zaradi kokosovega sladkorja, ki je rjave barve, postane bolj umazano bele barve, če pa boste dodali navaden bel sladkor, pa bo kristalno bele barve.

Biskvit položimo na servirni krožnik, čez biskvit namažemo kokosovo kremo, na katero zložimo narezane jagode in okrasimo z listi jagodne mete, ki popestrijo okus jagod.

Glavna sestavina tortice je kokos v različnih oblikah.

Recept je prispeval Danilo – avtor bloga Easy recepti; za revijo Lisa

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?