Veganska pica

16. 2. 2013
Deli
Veganska pica (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Odlična pica iz ajdove moke.

Sestavine:

Za testo:

  • 300 g ajdove moke
  • voda
  • pecilni prašek
  • sol

Za nadev:

  • olivno olje
  • rdeča krema (zelenjavna omaka brez paradižnika)
  • sol
  • por
  • bučke
  • mozzarisella (rižev sir)
Priprava:

Vse sestavine zgnetem v testo, ki se ne lepi, in ga oblikujemo v ploščo. Na testo nadevamo zelenjavo po želji (predlagam čim bolj debelo plast) in pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, pet minut.

Tik preden je pica pečena, jo posujemo z naribanim riževim sirom in spečemo do konca. Pa dober tek in na zdravje brez glutena.

Karin Ziherl, Proorganika

Priporočamo: Gluten - modna muha ali škodljivec?

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek