10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Veganske ajdove palačinke

Veganske ajdove palačinke (foto: Profimedia) Profimedia
12. 8. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Pripravite okusne palačinke - na veganski način!

Sestavine za 4 osebe:

  • 125 g ajdove moke
  • 1 ščepec soli
  • 0,5 brezglutenskega pecilnega praška
  • 0,5 žličke sode bikarbone
  • 240 poljubnega rastlinskega mleka ali vode
  • 1 žlica limoninega soka
  • 2 žlici agavinega sirupa
  • 1 žlica (zvrhana) mandljevega masla
  • 1,5 žlice kokosovega olja

Postopek:

1 V skledi zmešamo ajdovo moko, sol, pecilni prašek in sodo bikarbono.

2 V drugi skledi z ročno metlico gladko razmešamo rastlinsko mleko, limonin dok, agavin sirup in mandljevo maslo. Dodamo mešanico suhih sestavin in vse skupaj dobro premešamo, da dobimo enotno maso brez grudic. Če je masa zelo gosta, prilijemo še malo vode.

3 Na kuhalnik pristavimo ponev za peko palačink in jo dobro segrejemo. Segreto ponev namastimo s kokosovim oljem, potem pa vanjo s pomočjo zajemalke vlijemo približno 50 ml mase, iz katere oblikujemo manjšo in debelejšo palačinko. Če je ponev dovolj velika, v njej hkrati pečemo več palačink. Po približno 2–3 minutah se dno palačink zlato rjavo zapeče, na zgornji strani pa se začnejo pojavljati mehurčki. Palačinke obrnemo s pomočjo lopatice in jih zapečemo še na drugi strani, kar traja približno 2 minuti. Po enakem postopku spečemo vseh 12 palačink in po potrebi ponev namastimo še z malo olja.

Dober tek!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri