Vegetarijanska pica

Vegetarijanska pica (foto: stockfood photo) stockfood photo
29. 7. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Barvita in slastna s pečeno zelenjavo in veliko kozjega sira

Za 4 osebe potrebujete

Za testo:

  • pol kocke kvasa
  • sladkor
  • 450 g moke
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žličko soli

Za oblogo:

  • 250 g bučk
  • 1 majhen jajčevec
  • 1 rdečo papriko
  • 3 stroke česna
  • 2 rdeči čebuli
  • 6 vejic timijana
  • 6 žlic oljčnega olja
  • sol, poper
  • 400 g pretlačenih paradižnikov (tetrapak)
  • 1 žličko posušenega timijana
  • 300 g kozjega sira (kocke)
  • pol žličke posušenega majarona
  • 1 ščepec sladkorja

Priprava

Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Zdrobite kvas in ga gladko zmešajte z 1 ščepcem sladkorja in 200 ml tople vode. Dodajte še moko, olje in sol ter zgnetite gladko testo. Posodo z njim pokrijte in ga pustite, da na toplem vzhaja približno 1 uro.

Očistite zelenjavo. Bučke, jajčevce in papriko zrežite na koščke, 2 stroka česna na rezine, rdečo čebulo po na krhlje. Potrgajte lističe svežega timijana, jim primešajte 4 žlice olja in strt česen ter vse skupaj začinite s soljo in poprom.

Zelenjavo 3 do 4 minute ob stalnem obračanju pecite v žar ponvi in jo nakapajte s česnovim oljem.

Testo razdelite na 4 dele in jih razvaljajte (krog premera 26 cm) na pomokani delovni površini. Prenesite v naoljen model. Paradižnikom primešajte pol žličke timijana in majaron ter zmes premažite po testu. Po njem porazdelite zelenjavo in sir. Sesekljajte preostal česen in ga potresite skupaj s preostalim timijanom. Nakapajte z oljem in vsako pico pecite približno 25 minut.

Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut + vzhajanje testa 1 ura.

Na osebo: približno 960 kcal, beljakovine: 34 g, maščobe: 54 g, ogljikovi hidrati: 85 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri