Velikonočni nadevan piščanec

1. 4. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Velikonočni nadevan piščanec (foto: Profimedia)
Profimedia

Odlična velikonočna jed, ki bo navdušila vaše domače!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 čebuli
  • 200 g piščančjih jeter
  • 100 g masti
  • 100 ml temnega piva 200
  • g prekajene svinjine
  • 200 g pečene potrebuševine
  • 200 g slanine
  • 5–6 en dan starih žemelj
  • 300 ml mleka
  • pest sesekljanih začimb (drobnjak, peteršilj, mlada kopriva)
  • 250 g drobtin
  • 5 jajc
  • sol, sveže mleti poper
  • 1 piščanca (1,2 kg)
  • 40 g masla
  • 1 žličko začimb za piščanca
  • maščobo za model

Priprava:

1 Olupite čebulo in jo drobno sesekljajte. Oplaknjena jetra zrežite na koščke. V globoki ponvi segrejte 50 g maščobe in na njej popražite polovico čebule in jetra. Prilijte pivo in vse skupaj popražite. Prekajeno meso, potrebuševino in koščke slanine s preostalo čebulo popražite na drugi polovici masti v drugi ponvi.

2 Žemlje zrežite na srednje velike kocke, jih stresite v skledo in prilijte mleko. Dodajte jetra z omako, popečeno meso, zelišča in drobtine. Mešanico začinite s soljo, poprom in muškatom, na koncu pa dobro vmešajte še jajca.

3 Očistite piščanca, ga operite, nadevajte z mešanico in odprtino zaprite z zobotrebci. Piščanca natrite z začimbami za piščanca, ga dajte v pekač in okoli razporedite koščke masla.
4 Piščanca 60 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Preostal nadev dajte v model in ga pecite 30 minut. Postrezite ga k piščancu.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"