Velikonočni narastek s prekajenim mesom

1. 4. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Velikonočni  narastek s prekajenim mesom (foto: Profimedia)
Profimedia

Razveselite svoje bližnje ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 250 g prekajenega mesa
  • sol
  • 4 žemlje
  • 100 ml mleka
  • 6 jajc
  • sveže mleti poper
  • 100 g mlade špinače
  • maslo za model
  • timijan
  • majaron

Priprava:

1. Oplaknite prekajeno meso in ga do mehkega skuhajte v vreli slani vodi. Ko se ohladi, ga zrežite na kocke. Žemlje zrežite na kocke, jih stresite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 20 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki naj se ohladijo, nato jih stresite v skledo in namočite z mlekom.

2. Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake primešajte kruhu, beljake pa stepite v trd sneg. Tudi tega previdno primešajte žemljam, jih začinite s soljo in poprom ter primešajte še meso in oplaknjeno mlado špinačo.

3. Vse skupaj dobro premešajte, stresite v namaščen pekač in pogladite površino. Narastek 10 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj, nato temperature zmanjšajte na 170 stopinj, in narastek pecite še 20 minut. Po peki ga zrežite na porcije, jih okrasite z zelišči in postrezite.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord