Velikonočni piščančji zvitek

1. 4. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Velikonočni piščančji zvitek (foto: Profimedia)
Profimedia

Jed, ki še posebej tekne za velikonočne praznike!

Za 4–6 oseb potrebujete:

  • 2 korenčka
  • 150 g brokolija
  • sol
  • 2 jajci
  • 1 piščanca (1,2 kg)
  • 150 g mletega mesa
  • 250 g kuhanega prekajenega mesa (svinjina, pleče)
  • 1 čebulo
  • šop pehtrana
  • 2 žlici masla

Priprava:

1 Očistite korenčka in brokoli. Korenje zrežite na koščke, brokoli pa razdelite na brstiče. Korenje 1 do 2 minuti kuhajte v vreli vodi, nato dodajte brokoli in vse skupaj kuhajte še 1 do 2 minuti. Zelenjavo odcedite. Jajci skuhajte v trdo, ju ohladite in nato olupite.

2 Oplaknite piščanca, ga osušite in odstranite kosti. Meso plosko razgrnite s kožo navzdol. Nato ga solite, po njem razporedite tretjino slanega mletega mesa, prepolovljeni jajci, korenje in brokoli. Prekrijte s preostalim mletim mesom.

3 Nato piščančje meso previdno zvijte in ga povežite s sukancem. Olupljeno čebulo sesekljajte in jo skupaj z lističi pehtrana razporedite po pekaču. Nanjo položite piščančji zvitek.

4 Zvitek premažite s stopljenim maslom in ga začinite s soljo. Dajte ga v pekač, ga pokrijte in 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Odstranite pokrov in meso pri 200 stopinjah pecite, dokler se lepo ne zapeče. Odstranite sukanec in zvitek zrežite na rezine. Postrezite jih s kuhano zelenjavo in krompirjem.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek