VIDEO: Lahka paradižnikova juha z mocarelo in baziliko

27. 12. 2016 Promocijsko sporočilo

Po praznikih, ko so mize polno obložene in bi se našim želodčkom prileglo malo počitka, je čas za pripravo prave okusne paradižnikove juhe. Primerna je za vso družino in lahka za prebavo.

Najboljša paradižnikova juha je narejena iz svežih paradižnikov. Sploh pozimi, pa si brez pasiranega paradižnika težko predstavljamo pripravo marsikatere jedi. Zato je Naturetin okusen pasiran slovenski paradižnik Lušt, ki je brez konzervansov in dodanih sladkorjev, resnično prava izbira za ljubitelje kulinarike.

Paradižnikova juha z mocarelo in baziliko

Sestavine:

Priprava:

Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Korenje po potrebi ostrgamo ali olupimo, nato pa ga narežemo na majhne koščke. Stebelno zeleno narežemo na približno enako velike koščke kot korenje.

V velikem loncu segrejemo olivno olje. Na segreto maščobo stresemo čebulo, zeleno in korenje. Zelenjavo na šibkem ognju med občasnim mešanjem pražimo toliko časa, da se zmehča (približno 10 minut).

V popraženo zelenjavo vmešamo Naturetin pasiran paradižnik. Začinimo s sladkorjem in sveže mletim poprom ter vse skupaj dobro premešamo. Zelenjavo na šibkem ognju dušimo 10 minut.

V lonec prilijemo zelenjavno jušno osnovo. Temperaturo povišamo, počakamo, da tekočina zavre, nato pa jo ponovno znižamo in lonec pokrijemo. Juho na šibkem ognju kuhamo še 15 minut.

Juho gladko zmiksamo s paličnim mešalnikom ter dodamo svežo baziliko in na koščke narezano mocarelo.