VIDEO: Vegetarijanske polnjene paprike

8. 6. 2017 Promocijsko sporočilo

Dnevi so iz dneva v dan toplejši in našim želodčkom vse bolj prija lahka in okusna hrana. To je idealen čas za pripravo slastnih vegetarjanskih polnjenih paprik, ki bodo zadovoljile tudi tiste najbolj zahtevne gurmane. Primerne so za vso družino in lahke za prebavo.

Vegetarjanske polnjene paprike so odlična ideja za sobotno ali nedeljsko kosilo in ker je priprava precej enostavna, se je lahko loti praktično vsak. Po želji jed lahko obogatite tudi s piščancem ali ribjimi fileji.

Vegetarjanske polnjene paprike

Sestavine za 4 osebe:

Priprava:

Rižoto pripravimo po klasičnem receptu: na vročem olivnem olju prepražimo čebulo in česen, dodamo na kocke narezano bučko ter paprike (zeleno in rdečo) in dušimo približno 5 minut.

Dodamo riž, ki smo ga predhodno sprali s hladno vodo, čičerko, štiri žlice rdečega pesta in suhe paradižnike. Zalijemo z vinom oz. jušno osnovo. Začinimo po okusu in kuhamo, dokler ni riž kuhan na ¾ (na zob). Na koncu dodamo še malo parmezana.

Paprike prepolovimo, očistimo in nadevamo z rižoto. Postavimo jih v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 160 stopinj Celzija. Pečemo približno 1 uro.

Namig:

  • Paprike lahko nadevate tudi s popečenim piščancem ali ribjimi fileji.
  • Kot prilogo lahko servirate slan krompir.