Res je slastna!
Za 4 osebe potrebujete:
Za juho:
- 500 g govejih kosti
- 1 čebulo
- 1 kos ingverja (3 cm)
- 5 zvezdastih janežev
- 1 žličko soli
- 1 žličko drobno mletega sladkorja
Za juho:
- 250 g ploskih riževih rezancev
- 3 mlade čebule
- 1 čebulo
- 1 čili
- 10 vejic koriandra
- 300 g govejega biftka
- 100 g mungo (ali sojinih kalčkov)
- 1 limeto
Priprava:
1 Kosti oplaknite pod hladno vodo in jih dajte v lonec. Dodajte 2 litra vode in jo zavrite. Nato zmanjšajte temperaturo in rebrca pustite lahno vreti 30 minut. Med vretjem odstranjujte peno.
2 Medtem v teflonski ponvi brez dodatka maščobe popražite čebulne obročke in rezine olupljenega ingverja. Stresite jih v juho, dodajte zvezdast janež, sladkor in sol ter vse skupaj pustite lahno vreti 2 uri.
3 Riževe rezance pripravite po navodilih z embalaže. Juho precedite in jo ponovno zavrite. Surov biftek zrežite na zelo tanke rezine. Prej ga lahko za 30 minut postavite v zamrzovalnik. Meso porazdelite po skodelicah. Dodajte riževe rezance, sesekljano mlado čebulo in obročke čebule, čilija, sesekljan koriander in kalčke.
4 Vročo juho prelijte v skodelice. Na koncu lahko dodate malo ribje ali omake hoisin. Postrezite z limeto.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?