Jesenski užitki s sladkim grozdjem
Za 4 osebe potrebujete
- 1,2 kg krompirja
- sol
- 300 g kuhane šunke
- 3 čebule
- 300 g grozdja
- 700 g šampinjonov
- 2 žlici olja
- 1 žličko sladkorja
- 250 ml belega vina
- 4 rumenjake
- 40 ml žganja
- 400 g kisle smetane
- 200 g nastrganega sira
- poper
- 2 žlici limoninega soka
- 50 g zeliščnega masla
Priprava
Krompir olupite, ga zrežite na rezine in jih približno 5 minut kuhajte v slani vodi. Šunko zrežite na paličice, olupljeno čebulo na obročke, grozdje in gobe pa po želji še prepolovite. Gobe popecite na olju in jih potresite s sladkorjem. Dodajte vino in čebulo ter vse skupaj dušite še približno 5 minut. Nato tekočino precedite in prestrezite prevretek.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). V večji model za narastek zložite krompir, gobovo mešanico in šunko. Posebej zmešajte vinski prevretek, rumenjake, žganje, kislo smetano in 100 g sira. Mešanico začinite s soljo in poprom ter jo prelijte po sestavinah v modlu. Potresite s preostalim sirom in koščki masla ter narastek pecite približno 20 minut. Nato ga potresite še z grozdjem in ga pecite še 5 minut.
Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.
Na osebo: približno 910 kcal, beljakovine: 48 g, maščobe: 54 g, ogljikovi hidrati: 56 g.
Novo na Metroplay: DJ Matway o ustvarjanju glasbe, pogodbi z veliko založbo in dojemanju njegovega dela