Sezona žarčkanja je v polnem teku!
Za 4 osebe potrebujete
- 4 debelejše rezine vratovine
- 1/2 žličke grobo mletega popra
- 1/2 žličke mletega česna
- sok 1 pomaranče in 1 limete
- 1 žlico oljčnega olja
- 1 žlico sesekljanega svežega origana
- 4 kuhane koruzne storže
- 4 pšenične tortilje
Priprava
Meso lahno potolcite s prsti. Poper zmešajte s česnom. S pripravljeno mešanico z obeh strani natrite meso. Posebej zmešajte sok pomaranče in limete, olje in origano. Meso povaljajte še v tej marinadi, skledo pokrijte s folijo in jo postavite na hladno.
Meso pecite na žaru 8 do 10 minut z vsake strani. Nato ga denite na kuhinjsko desko, vse skupaj zavijte v aluminijasto folijo in pustite počivati približno 10 minut. Medtem na žaru popecite koruzo in tortilje. Postrezite skupaj.
Namig: v najboljšem primeru se meso peče kar s prilogo.
Čas priprave: približno 30 minut + mirovanje 8 ur.
Na osebo: približno 640 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 44 g, ogljikovi hidrati: 36 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?