Paprika poskrbi za barvitost na mizi
Za 4 osebe potrebujete
- 150 g ječmenove kaše
- sol
- 1 šalotko
- 1 strok česna
- 1 žlico olja
- 3 korenje
- 200 g rdečega fižola (pločevinka)
- 3 žlice sesekljanih zelišč (na primer rožmarin, timijan, baziliko, peteršilj)
- poper
- 4 rdeče paprike
- 3 paradižnike
- 400 g pretlačenih paradižnikov (pločevinka)
- sladko mleto papriko
- 1–2 žlici kisa
- sladkor
Priprava
Ječmenovo kašo pri srednji temperaturi kuhajte približno 9 minut. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).
Olupljeno šalotko in česen zrežite na drobne kocke in jih podušite na olju. Ostrgano korenje zrežite na večje kocke in jih 2 do 3 minute dušite zraven. Polovico primešajte odcejenemu ječmenu in fižolu. Dodajte še zelišča in vse skupaj začinite. Paprike po dolgem prepolovite in odstranite semenje ter jih napolnite z maso.
Paradižnike zrežite na kocke. Skupaj s pretlačenimi paradižniki jih primešajte preostalemu korenju. Vse skupaj zavrite in začinite s soljo, poprom, papriko, kisom in sladkorjem. Omako prelijte v namaščen model za narastke ter nanjo postavite polnjeno papriko. Pecite približno 20 minut.
Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.
Na osebo: približno 210 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 4 g, ogljikovi hidrati: 34 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija