Z ječmenom polnjena paprika

Z ječmenom polnjena paprika (foto: stockfood photo) stockfood photo
18. 10. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Paprika poskrbi za barvitost na mizi

Za 4 osebe potrebujete

  • 150 g ječmenove kaše
  • sol
  • 1 šalotko
  • 1 strok česna
  • 1 žlico olja
  • 3 korenje
  • 200 g rdečega fižola (pločevinka)
  • 3 žlice sesekljanih zelišč (na primer rožmarin, timijan, baziliko, peteršilj)
  • poper
  • 4 rdeče paprike
  • 3 paradižnike
  • 400 g pretlačenih paradižnikov (pločevinka)
  • sladko mleto papriko
  • 1–2 žlici kisa
  • sladkor

Priprava

Ječmenovo kašo pri srednji temperaturi kuhajte približno 9 minut. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Olupljeno šalotko in česen zrežite na drobne kocke in jih podušite na olju. Ostrgano korenje zrežite na večje kocke in jih 2 do 3 minute dušite zraven. Polovico primešajte odcejenemu ječmenu in fižolu. Dodajte še zelišča in vse skupaj začinite. Paprike po dolgem prepolovite in odstranite semenje ter jih napolnite z maso.

Paradižnike zrežite na kocke. Skupaj s pretlačenimi paradižniki jih primešajte preostalemu korenju. Vse skupaj zavrite in začinite s soljo, poprom, papriko, kisom in sladkorjem. Omako prelijte v namaščen model za narastke ter nanjo postavite polnjeno papriko. Pecite približno 20 minut.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.

Na osebo: približno 210 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 4 g, ogljikovi hidrati: 34 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri