Z ječmenom polnjena paprika

18. 10. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Z ječmenom polnjena paprika (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Paprika poskrbi za barvitost na mizi

Za 4 osebe potrebujete

  • 150 g ječmenove kaše
  • sol
  • 1 šalotko
  • 1 strok česna
  • 1 žlico olja
  • 3 korenje
  • 200 g rdečega fižola (pločevinka)
  • 3 žlice sesekljanih zelišč (na primer rožmarin, timijan, baziliko, peteršilj)
  • poper
  • 4 rdeče paprike
  • 3 paradižnike
  • 400 g pretlačenih paradižnikov (pločevinka)
  • sladko mleto papriko
  • 1–2 žlici kisa
  • sladkor

Priprava

Ječmenovo kašo pri srednji temperaturi kuhajte približno 9 minut. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Olupljeno šalotko in česen zrežite na drobne kocke in jih podušite na olju. Ostrgano korenje zrežite na večje kocke in jih 2 do 3 minute dušite zraven. Polovico primešajte odcejenemu ječmenu in fižolu. Dodajte še zelišča in vse skupaj začinite. Paprike po dolgem prepolovite in odstranite semenje ter jih napolnite z maso.

Paradižnike zrežite na kocke. Skupaj s pretlačenimi paradižniki jih primešajte preostalemu korenju. Vse skupaj zavrite in začinite s soljo, poprom, papriko, kisom in sladkorjem. Omako prelijte v namaščen model za narastke ter nanjo postavite polnjeno papriko. Pecite približno 20 minut.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.

Na osebo: približno 210 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 4 g, ogljikovi hidrati: 34 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek