Oster kari in podobne začimbe bodo pospešile izgorevanje maščob, in to brez posebnega odrekanja ali napadov volčje lakote.
Ohrovtova ponev z ingverjem
Za 1 porcijo:
- 10 g svežega ingverja,
- pol stroka česna
- 100 g piščančjega fileja,
- 150 g ohrovta
- 100 g gob (na primer šampinjonov)
- 1 bilko azijskega drobnjaka
- 2 žlički kokosove maščobe
- 10 g indijskih oreškov
- po 1 žlico sojine in čili omake
Priprava:
1. Ingver in česen drobno sesekljajte. Meso zrežite na kocke, ohrovt pa na tanke trakove. Gobe zrežite na tanke lističe, drobnjak pa grobo sesekljajte.
2. V ponvi segrejte 1 žličko kokosove maščobe in na njej podušite ingver in česen. Dodajte še meso. Začinite s soljo ter poprom in dobro popecite meso.
3. Vse sestavine vzemite iz ponve. Nato v njej stopite 1 žličko kokosove maščobe in na njej popecite gobe, ohrovt in indijske oreške. Primešajte sojino in čili omako in na koncu še mešanico s piščancem.
Na porcijo: približno 306 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 12 g.
Hiter mesni lonec z zelenjavo
Za 1 porcijo:
- 500 g govejih pleč
- 1 žlico olja
- sol, poper
- 800 g zelenjavne enolončnice (iz pločevinke)
- 1 ščepec muškatnega oreška
- 1 noževo konico klinčkov
Priprava:
1. Meso zrežite na kocke in jih popecite na olju. Začinite s soljo in poprom.
2. Dodajte zelenjavno enolončnico, vse skupaj segrejte in krepko začinite z muškatnim oreškom in klinčki.
Na porcijo: približno 345 kcal, beljakovine: 50 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 5 g.
Kremna bučna juha z ingverjem
Za 1 porcijo:
- 100 g hokaido buče
- 10 g svežega ingverja
- ¼ čebule
- 1 žličko oljčnega olja
- 1 ščepec karija
- 150 ml zelenjavne juhe
- 1 žličko sadnega namaza iz tropskih sadežev
- 20 ml kreme za kuhanje
- 30 ml pomarančnega soka
- sol, poper
- malce bučnega olja
Priprava:
1. Bučo, ingver in čebulo zrežite na večje kose. V posodi segrejte olje in na njem podušite zelenjavo. Posujte z velikim ščepcem karija, zarumenite in zalijte z zelenjavno juho.
2. Dodajte sadni namaz in pustite, da juha lahno vre približno 10 minut. Primešajte kremo za kuhanje in pomarančni sok in juho dobro pretlačite s paličnim mešalnikom.
3. Na koncu jo začinite s soljo in poprom. Po želji postrezite z bučnim oljem.
Na porcijo: približno 180 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 12 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?