3 ideje za kosilo

11. 1. 2015

Oster kari in podobne začimbe bodo pospešile izgorevanje maščob, in to brez posebnega odrekanja ali napadov volčje lakote.

Ohrovtova ponev z ingverjem

Za 1 porcijo:

  • 10 g svežega ingverja,
  • pol stroka česna
  • 100 g piščančjega fileja,
  • 150 g ohrovta
  • 100 g gob (na primer šampinjonov)
  • 1 bilko azijskega drobnjaka
  • 2 žlički kokosove maščobe
  • 10 g indijskih oreškov
  • po 1 žlico sojine in čili omake

Priprava:

1. Ingver in česen drobno sesekljajte. Meso zrežite na kocke, ohrovt pa na tanke trakove. Gobe zrežite na tanke lističe, drobnjak pa grobo sesekljajte.

2. V ponvi segrejte 1 žličko kokosove maščobe in na njej podušite ingver in česen. Dodajte še meso. Začinite s soljo ter poprom in dobro popecite meso.

3. Vse sestavine vzemite iz ponve. Nato v njej stopite 1 žličko kokosove maščobe in na njej popecite gobe, ohrovt in indijske oreške. Primešajte sojino in čili omako in na koncu še mešanico s piščancem.

Na porcijo: približno 306 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Hiter mesni lonec z zelenjavo

Za 1 porcijo:

  • 500 g govejih pleč
  • 1 žlico olja
  • sol, poper
  • 800 g zelenjavne enolončnice (iz pločevinke)
  • 1 ščepec muškatnega oreška
  • 1 noževo konico klinčkov

Priprava:

1. Meso zrežite na kocke in jih popecite na olju. Začinite s soljo in poprom.

2. Dodajte zelenjavno enolončnico, vse skupaj segrejte in krepko začinite z muškatnim oreškom in klinčki.

Na porcijo: približno 345 kcal, beljakovine: 50 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 5 g.

Kremna bučna juha z ingverjem

Za 1 porcijo:

  • 100 g hokaido buče
  • 10 g svežega ingverja
  • ¼ čebule
  • 1 žličko oljčnega olja
  • 1 ščepec karija
  • 150 ml zelenjavne juhe
  • 1 žličko sadnega namaza iz tropskih sadežev
  • 20 ml kreme za kuhanje
  • 30 ml pomarančnega soka
  • sol, poper
  • malce bučnega olja

Priprava:

1. Bučo, ingver in čebulo zrežite na večje kose. V posodi segrejte olje in na njem podušite zelenjavo. Posujte z velikim ščepcem karija, zarumenite in zalijte z zelenjavno juho.

2. Dodajte sadni namaz in pustite, da juha lahno vre približno 10 minut. Primešajte kremo za kuhanje in pomarančni sok in juho dobro pretlačite s paličnim mešalnikom.

3. Na koncu jo začinite s soljo in poprom. Po želji postrezite z bučnim oljem.

Na porcijo: približno 180 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: kosilo recepti

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri