Čemaževa rižota

11. 5. 2011
Deli
Čemaževa rižota

Specialiteta iz Lombardije!

Za 4 osebe potrebujete: • 2 šalotki • 50 g masla • 250 g riža za rižoto • 150 ml suhega belega vina • približno 750 ml vroče juhe • 1 pest čemaža • sol, poper • 80 g parmezana v kosu

Priprava:


1 Šalotko sesekljajte in jo na 20 g masla zarumenite. Dodajte riž in ga stekleno popražite. Prilijte malo vina in pustite, da izpari. Prilijte še preostalo vino in ga med mešanjem na hitro povrite. Nato med mešanjem po zajemalkah dodajte juho in vsakokrat počakajte, da jo riž vpije. Tako riž kuhajte približno 18 minut, da se zmehča.

2 Pripravite čemaž in ga sesekljajte. Naribajte 50 g parmezana. Čemaž, parmezan in preostalo maslo vmešajte v rižoto in jo potrebi še začinite. Posujte z oblanci preostalega parmezana in postrezite.

Čas priprave: približno 30 minut
Na osebo: približno 430 kcal, beljakovine: 12 g,
maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 50 g

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek