Dragocene korenovke

13. 3. 2011
Deli

Zvezde zdrave domače hrane.

Pastinak

S svojim aromatičnim in sladkasti okusom je idealen kot začimba ali pa kot priloga v juhah. Klasična jed angleške kuhinje je pastinakov pire. Pastinak ima veliko balastnih snovi, vitaminov in kalija. Blaži želodčne in črevesne težave in je dober za živčevje.

Rdeča pesa

Rdeča pesa je osnovna sestavina boršča, tradicionalne ruske juhe. Prav tako slastna je v solati ali pa pečena v pečici z zeliščno skuto. Pospešuje prebavo in preprečuje prehlade.

Repa

Sladkasto pikanten koren lahko dušite in glazirate. Da pa ne bi izgubili njene delikatne arome, ne smete preveč eksperimentirati. Zaradi vsebovanih glukozinolatov velja tudi za zelenjavo, ki preprečuje nastanek raka na črevesju.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"