Za Aktivne Promocijsko sporočilo

Kaj so aditivi in ali so škodljivi?

8. 11. 2009
Deli
Kaj so aditivi in ali so škodljivi?

Aditiv je zakonsko opredeljen kot snov, ki je običajno ne uživamo kot živilo in ne sodi med njegove tipične sestavine. Se pa živilu dodajajo zaradi potreb proizvodnje, transporta in prodaje. Uporaba aditivov ne sme biti nevarna in ne sme zavajati potrošnikov.

V Perutnini Ptuj uporabljamo minimalno količino aditivov, ki so nujno potrebni za dosego želenih tehnoloških učinkov. Uporabljamo samo dovoljene aditive v dovoljenih količinah, ki so varne in tudi v daljšem čaosvnem obdobju ne škodujejo zdravju (seveda, če jih uživamo v zmernih količinah). In nenazadnje – v primerjavi z nekaterimi proizvajalci uporabljamo veliko manj aditivov, posebej pa se izogibamo ojačevalcem okusa in barvilom.

Med drugim v izdelkih skrbno nadzorujemo tudi količino soli – povprečne vrednosti so 1, 7 % pri ekstra piščančji posebni in 1, 8 % pri Poli in Ptujski posebni klobasi. Tudi te vrednosti so na spodnji meji, še posebej v primerjavi z izdelki iz tujine.

oglasno sporočilo