Losos s poprovo skorjo

16. 2. 2009

Za 4 osebe potrebujete: 2 korenčka, po 1 rdečo in rumeno papriko, 1 majhno bučko, 1 majhen koromač, 2 žlici repičnega olja, 2 žlici sesekljanega drobnjaka, sol, poper, 4 žlice pisanega popra v zrnu, 4 lososove filete (po 150 g), 2 žlici limoninega soka, 3 žlice olja.

1 Korenje olupite, preostalo zelenjavo očistite in oplaknite. Zelenjavo narežite na zelo tanke rezance oziroma palčke in jih na vročem olju pražite približno 6 minut. Nato vmešajte sesekljan drobnjak ter začinite s soljo in poprom.

2 V terilniku nekoliko strite poprova zrna in jih stresite na krožnik. Lososa oplaknite, osušite, pokapljajte z limonovim sokom in solite. Povaljajte ga v poprovih zrnih in jih z dlanmi nekoliko pritisnite ob filet.

3 V ponvi segrejte olje in na njem pecite filete približno 3 minute z vsake strani. Zelenjavo razporedite na 4 krožnike in nanjo položite lososove filete. Po želji okrasite z drobnjakom.

Čas priprave približno 35 minut.

Na osebo približno 350 kcal, B: 31 g, M: 22 g, OH: 8 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri