Losos s poprovo skorjo

16. 2. 2009
Deli
Losos s poprovo skorjo

Za 4 osebe potrebujete: 2 korenčka, po 1 rdečo in rumeno papriko, 1 majhno bučko, 1 majhen koromač, 2 žlici repičnega olja, 2 žlici sesekljanega drobnjaka, sol, poper, 4 žlice pisanega popra v zrnu, 4 lososove filete (po 150 g), 2 žlici limoninega soka, 3 žlice olja.

1 Korenje olupite, preostalo zelenjavo očistite in oplaknite. Zelenjavo narežite na zelo tanke rezance oziroma palčke in jih na vročem olju pražite približno 6 minut. Nato vmešajte sesekljan drobnjak ter začinite s soljo in poprom.

2 V terilniku nekoliko strite poprova zrna in jih stresite na krožnik. Lososa oplaknite, osušite, pokapljajte z limonovim sokom in solite. Povaljajte ga v poprovih zrnih in jih z dlanmi nekoliko pritisnite ob filet.

3 V ponvi segrejte olje in na njem pecite filete približno 3 minute z vsake strani. Zelenjavo razporedite na 4 krožnike in nanjo položite lososove filete. Po želji okrasite z drobnjakom.

Čas priprave približno 35 minut.

Na osebo približno 350 kcal, B: 31 g, M: 22 g, OH: 8 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord