Recept: Nabodala po azijsko

8. 9. 2013
Deli
Recept: Nabodala po azijsko

Zelo na hitro in enostavno lahko okuse Azije pripravite tudi doma.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 600 g filejev puranjih prsi
  • 100 g šalotke
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • sol, poper
  • 2 stroka česna
  • 1 rdeč čili
  • 4 žlice olja
  • 3 žlice karamelnega sirupa
Priprava:

Meso po dolgem zrežite na tanke trakove. Šalotko olupite in zrežite na četrtine. Meso valovito nataknite na lesena nabodala, vmes pa dodajte še šalotko in paradižnik. Nabodala solite in poprajte.

Česen olupite in sesekljajte. Čili po dolgem razpolovite, očistite in na drobno sesekljajte. Zmešajte česen, čili, 2 žlici olja in karamelni sirup. Segrejte preostalo olje in na najem med obračanjem pecite nabodala približno 8 minut.

Tik pred koncem peke jih premažite z začinjenim sirupom. Zraven se priležejo zelenjava iz voka in mie rezanci.

Čas priprave: približno 25 minut.
Na osebo: približno 290 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 29 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?