Paradižnikova juha s čilijem

1. 1. 2012

S pokrovom iz bazilike in creme fraiche. Odlična tudi pri preganjanju novoletnega mačka!

Za 8 oseb potrebujete:
  • 4 čebule
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlički sladkorja v prahu
  • 2 žlički čili omake
  • 4 žlice paradižnikove mezge
  • 1,5 kg paradižnika
  • 2 l juhe
  • 2 šopka peteršilja
  • 300 g creme fraiche (ali kisle smetane)
  • sol, poper
Priprava:

Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Oboje na olju podušite, dodajte sladkor, čili omako in paradižnikovo mezgo ter pražite približno 2 minuti.

Paradižnik poparite, olupite, razrežite na četrtine,
mu odstranite semenje in skupaj z juho dodajte. Pri nizki temperaturi kuhajte 20 minut.

Baziliko oplaknite, osušite in ji osmukajte lističe. Nekaj jih prihranite za okras, preostale pa drobno sesekljajte. Polovico umešajte v creme fraiche, solite in poprajte. Preostalo polovico umešajte v juho in jo po okusu začinite. Juho okrasite z žlico creme fraiche in celimi lističi bazilike.

Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo:
približno 190 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 11 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri