Pečeni jajčevci s paradižniki

28. 7. 2013
Deli
Pečeni jajčevci s paradižniki

Pri nakupu jajčevcev bodite pozorni, da bo lupina nepoškodovana in gladka, pecelj pa zelen.

Sestavine za 4 osebe:
2 jajčevca/sol/8 paradižnikov/3 žlice oljčnega olja/ 400 g mocarele/3 žličke posušene bazilike ali timijana/zdrobljen poper

Priprava:
1 Jajčevce operite in jih osušite. Nato jih zrežite na približno 1 cm debele rezine, te solite in jih pustite stati približno 15 minut.

2 Paradižnike operite, jih osušite in zrežite na rezine. Pekač namastite z 1 žlico olja. Mocarelo zrežite na tanke rezine. V pekač izmenjaje zložite rezine jajčevcev in paradižnikov, potresite z zelišči, začinite s soljo in poprom ter vse skupaj obložite z mocarelo. Nakapajte še z oljem.

Približno 30 minut pecite v pečici, ki ste jo segreli na 175 stopinj. Pečena zelenjava je lahko priloga mesu ali pa samostojna jed, ki jo postrežete s kruhom.

Čas priprave: približno 60 minut Na osebo približno 430 kcal, beljakovine: 18 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 22 g

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek