Priprava domačega jogurta je tako preprosta.
Potrebujete:
- 1 l mleka (UHT)
- 150 ml navadnega jogurta
- borovničeva marmelada
- 100 g borovnic
- pest ovsenih kosmičev
Priprava:
Mleko segrejemo na 40–50 °C. Prilijemo navadni jogurt in dobro premešamo.
Pečico predgrejemo na 40 °C. V steklene lončke prelijemo mleko z jogurtom, zapremo in položimo v pečico. Pustimo 3–4 ure na 40 °C.
Lončke nato shranimo v hladilnik čez noč.
Naslednji dan v lončke damo še malo borovničeve marmelade, sveže borovnice in ovsene kosmiče. Po želji lahko jogurt sladkate še z medom ali vanj posujete laneno seme.
Recept in foto: Urška Pavčnik, prehramebena strokovnjakinja, mag. inž. živilstva
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl