Recept: Lososovi kolački

30. 7. 2014
Recept: Lososovi kolački (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Ali polpete po ribje. Odlično se podajo solati.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 2 mladi čebuli
  • 400 g lososovega fileta
  • 1–2 žlički limoninega soka
  • 200 g mokastega krompirja (skuhanega dan prej)
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 jajce
  • 2–3 žlice drobtin
  • sol, poper
  • 1 žlico srednje ostre gorčice
  • olje za peko (priporočamo kokosovo)
Priprava:

1. Mlado čebulo oplaknite, jo očistite in jo zrežite na zelo drobne koščke. Ribji filet oplaknite pod hladno vodo, ga osušite, prav tako zrežite na majhne koščke in jih nakapajte z limoninim sokom. Krompir olupite in ga iztisnite skozi posebno stiskalnico.

2. Zmešajte ribo, mlado čebulo, peteršilj in krompir. Dodajte še jajce in drobtine ter zmes začinite s soljo, poprom in gorčico. Na hitro zgnetite testo, in če je treba, dodajte še malo drobtin. Zmes nato pokrijte in jo za 20 minut postavite v hladilnik.

Najhitrejše umikanje ledenika v sodobni zgodovini: "Česa takega še nismo videli"

3. Z vlažnimi rokami oblikujte majhne polpete in jih z vsake strani 3–4 minute pecite na vročem olju. Po želji jih postrezite s krompirjevo ali paradižnikovo solato.

Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 280 kcal, beljakovine: 24 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 14 g.

Novo na Metroplay: Podkast o vinu: Iz trte izlito I Mihaela Krsnik Kopše: ženska, ki s svojo družino piše novo zgodbo štajerskega vinarstva