Ali polpete po ribje. Odlično se podajo solati.
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 mladi čebuli
- 400 g lososovega fileta
- 1–2 žlički limoninega soka
- 200 g mokastega krompirja (skuhanega dan prej)
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 jajce
- 2–3 žlice drobtin
- sol, poper
- 1 žlico srednje ostre gorčice
- olje za peko (priporočamo kokosovo)
Priprava:
1. Mlado čebulo oplaknite, jo očistite in jo zrežite na zelo drobne koščke. Ribji filet oplaknite pod hladno vodo, ga osušite, prav tako zrežite na majhne koščke in jih nakapajte z limoninim sokom. Krompir olupite in ga iztisnite skozi posebno stiskalnico.
2. Zmešajte ribo, mlado čebulo, peteršilj in krompir. Dodajte še jajce in drobtine ter zmes začinite s soljo, poprom in gorčico. Na hitro zgnetite testo, in če je treba, dodajte še malo drobtin. Zmes nato pokrijte in jo za 20 minut postavite v hladilnik.
3. Z vlažnimi rokami oblikujte majhne polpete in jih z vsake strani 3–4 minute pecite na vročem olju. Po želji jih postrezite s krompirjevo ali paradižnikovo solato.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 280 kcal, beljakovine: 24 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 14 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?