Recept: Omleta po italijansko

2. 9. 2013
Deli
Recept: Omleta po italijansko (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Okusna in hitro pripravljena jutranja 'beljakovinska bomba'. Če imate na voljo svežo baziliko, je nikar ne pozabite uporabiti. Nekaj listkov na drobno nasekljajte in jih skupaj s paradižnikom dodajte omleti.

Za 1 osebo potrebujete:
  • 1 žlico nasekljane čebule
  • 1 žlico nasekljane zelene paprike
  • 1 žlico nasekljanega paradižnika (nekaj rezin paradižnika pripravite za dekoracijo)
  • 1 stepeno jajce
  • 2 beljaka, stepena
  • 0,5 čajne žličke italijanske začimbne mešanice (mešanico lahko pripravite tudi sami - potrebujete mleto baziliko, origano, peteršilj, česen, timijan, rožmarin in črn poper)
  • 1 čajno žličko naribanega parmezana
Priprava:

V ponvi, na malo olja, prepražite na drobno nasekljano čebulo in papriko. Pražite približno 2 minuti, nato dodajte na drobno nasekljan paradižnik. Premešajte.

Pražite še približno 1 minuto oziroma toliko časa, da se sestavine zmehčajo.

Nato dodajte stepeno jajce in jajčna beljaka ter začinite.

Temperaturo nekoliko znižajte in nadaljujte s pečenjem približno 5 minut. Robove jajčne mešanice na vsake toliko dvignite z vilicami, da še napečeno jajce steče pod rob.

Pecite še 1 do 2 minuti oziroma dokler jajčna mešanica popolnoma ne zakrkne.

Na koncu omleto potresite s parmezanom, prepognite na pol in postrezite.

Čas priprave: približno 10 minut.
Na porcijo: 122 kalorij, 5,6 g maščob (1,9 g nasičenih), 3 g ogljikovih hidratov, 0,6 g vlaknin, 14,6 g beljakovin.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"