Recept: Ovseni polpetki

14. 8. 2014

Oves spada med najbolj hranljive in zdravju prijazne žitarice.

Potrebujemo:
  • 250 g ovsenih kosmičev
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 1 večji jajčevec
  • 2 rdeči papriki
  • 200 g tofuja
  • 0,5 dl vode
  • 50 g pšenične moke
  • zeliščno sol
  • sojino omako
  • rafinirano kokosovo maščobo
  • 1/2 čajne žličke kumine
  • sveže mlet poper
Priprava:

Sesekljano čebulo popražimo na kokosovi mačobi. Dodamo še na kocke narezan jajčevec in paprike. Dušimo do mehkega.

V mešalniku najprej zmeljemo tofu, vodo in moko. Ko je masa gladka, dodamo podušeno zelenjavo, sojino omako, začimbe in sol ter ponovno zmeljemo. Na koncu dodamo še 150-200 g ovsenih kosmičev, premešamo in pustimo stati vsaj 15 minut.

Oblikujemo popetke, te povaljamo v 50 g kosmičev, ki jih prej grobo zmeljemo. Na hitro jih ocvremo na malo maščobe v ponvi ali popečemo v pečici na peki papirju.

Ocvrtke postrežemo s poljubno svežo ali duševno zelenjavo.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri