10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Recept: Ovseni polpetki

14. 8. 2014

Oves spada med najbolj hranljive in zdravju prijazne žitarice.

Potrebujemo:
  • 250 g ovsenih kosmičev
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 1 večji jajčevec
  • 2 rdeči papriki
  • 200 g tofuja
  • 0,5 dl vode
  • 50 g pšenične moke
  • zeliščno sol
  • sojino omako
  • rafinirano kokosovo maščobo
  • 1/2 čajne žličke kumine
  • sveže mlet poper
Priprava:

Sesekljano čebulo popražimo na kokosovi mačobi. Dodamo še na kocke narezan jajčevec in paprike. Dušimo do mehkega.

V mešalniku najprej zmeljemo tofu, vodo in moko. Ko je masa gladka, dodamo podušeno zelenjavo, sojino omako, začimbe in sol ter ponovno zmeljemo. Na koncu dodamo še 150-200 g ovsenih kosmičev, premešamo in pustimo stati vsaj 15 minut.

Oblikujemo popetke, te povaljamo v 50 g kosmičev, ki jih prej grobo zmeljemo. Na hitro jih ocvremo na malo maščobe v ponvi ali popečemo v pečici na peki papirju.

Ocvrtke postrežemo s poljubno svežo ali duševno zelenjavo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri