Recept: Prigrizek po nordijsko

Recept: Prigrizek po nordijsko (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
17. 9. 2015

Preprosto, okusno in nasitno.

Potrebujete:
  • 50 g sveže kuhanega graha ali tistega iz konzerve
  • 2 žlici nasekljanega drobnjaka
  • 1 žlico nasekljanega pehtrana
  • limono
  • oljčno olje
  • sol in poper
  • 1/2 rezine rženega kruha, na tanko premazanega z maslom
  • 1/2 fileja prekajene skuše
  • tanke rezine koromača in jabolka
  • koper (za dekoracijo)
Priprava:

Z vilicami pretlačite grah, dodajte pehtran, drobnjak, nekaj kapljic limoninega soka in olja ter sol in poper po okusu. Tako pripravljen namaz iz graha enakomerno porazdelite po kosu kruha. Skuši odstranite kožo in filet položite na vrh.

Koromač in jabolko narežite na tanke rezine in stresite v posodo. Začinite po okusu, dodajte nekaj kapljic limone in oljčnega olja ter z rezinami okrasite prigrizek.

Različica obroka: izpustite kruh z maslom, grah pustite cel in sestavine primešajte skledi solate.

Priporočamo tudi:

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: grah recept

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri