Namig: Kako olupiti kuhan kostanj? V skorjo surovih kostanjev naredite zarezo, nato pa jih za minuto ali dve vrzite v vrelo vodo. Precedite jih in jih postavite v zamrzovalnik, da zamrznejo. Zamrznjene vzemite ven in jih olupite ter jih šele nato skuhajte.
Za 4 osebe:
- 20 dag sladkorja
- 2 rumenjaka
- 20 dag pretlačenega kostanja (350 g surovega)
- sneg iz 5 beljakov
- 5 dag čokolade za kuhanje
- maslo in sladkor za model
- 2,5 dl sladke smetane
Priprava:
V čvrst sneg iz beljakov vmešajte sladkor. Na pari stopite čokolado in jo pomešajte z malo hladne vode, nato pa primešajte rumenjake in pretlačen kuhan kostanj. Zmes vlijte v namaščen model za puding, potresen s sladkorjem ter kuhajte na pari eno uro. K pudingu postrezite stepeno sladko smetano.
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl