Recept za vegetarijanski ričet

12. 11. 2011
Deli
Recept za vegetarijanski ričet

Vegetarijanski ričet tega tedna se prav odlično poda v novo prehransko shemo.

Ričet skuhamo za nekaj dni, zato je navedena količina malo večja od običajne. Če ostaja, ga lahko shranimo v zamrzovalniku.

Sestavine:
  • 200 g ješprenjčka (kuha se manj časa kot ješprenj)
  • 2 jušni žlici oljčnega olja
  • 1 drobno narezana čebula
  • 1 na kolesca narezan por
  • 1/2 stebla drobno narezane stebelne zelene
  • 3 na kolesca narezani koreni
  • 1 jušna žlica nasekljanega peteršilja
  • 3 veliki stroki nasekljanega česna
  • 1 kos gomoljne zelene
  • 1 manjši peteršiljev koren
  • 1 manjša korenina pastinaka
  • 1 na kocke narezana zelena kolerabica,
  • 1 skodelica zamrznjenega graha
  • 2 srednje velika krompirja, narezana na kocke
  • 1/2 skodelice paradižnikove omake (ne koncentrata)
  • vrela voda
  • 3 mali stroki peperončina
  • sol, sveže mleti poper
  • lovorov list
  • 1/2 na male cvetke razrezane male cvetače
  • 3 skodelice kuhanega fižola
Priprava:

1. Ješprenjček čez noč namočimo v vodi.

2. V globoki posodi segrejemo olje, nanj stresemo čebulo, por, stebelno zeleno in korenje terpražimo, da čebula oveni.

3. Dodamo česen in peteršilj in pražimo dalje, da česen zadiši.

4. Dodamo vso preostalo zelenjavo, razen cvetače in fižola, zalijemo s paradižnikovo omako in toliko vrele vode, da so vse sestavine dobro prekrite.

5. Začinimo in kuhamo 10 minut.

6. Dodamo še cvetačo in fižol in kuhamo še približno 15 minut, oz. dokler vsa zelenjava in ješprenjček niso skuhani. Po potrebi prilijemo vodo.

www.zeleniponedeljek.si

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek