Safsouf: solata s čičerko, bulgurjem in meto

23. 1. 2013
Deli
Safsouf: solata s čičerko, bulgurjem in meto (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Ta solata izhaja iz gora in dolin Bližnjega vzhoda, kjer so sestavine zanjo vedno na voljo. Lahko jo uporabimo tudi kot nadev za trtne liste, paprike ali jajčevce, če želimo nadomestiti meso.

Sestavine preprosto povežemo z oljčnim oljem in limoninim sokom ter potresemo s svežo meto in začimbami.

Sestavine za solato:
  • 150 g kuhanega bulgurja
  • 400 g kuhane in ohlajene čičerke
  • 1 drobno narezana rdeča čebula
  • 2 žlički praženih sezamovih semen
  • 2 stroka pretlačenega česna
  • 5 čajnih žličk oljčnega olja
  • sok 1 do dveh limon
  • šopek sesekljanega peteršilja
  • šop nasekljane sveže mete
  • morska sol
  • črni poper
  • čajna žlička sladke paprike za okras
Priprava:

1. V večji posodi zmešajte čičerko s čebulo, sezamovimi semeni, česnom, oljčnim oljem in limoninim sokom.

2. Dodajte bulgur, peteršilj in meto. Začinite s soljo in poprom ter vse sestavine dobro premešajte. Za okras potresite s sladko papriko.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord