Sladkor za vse primere!

1. 2. 2011
Deli
Sladkor za vse primere!

Sladkor se pridobiva iz sladkornih trstov in sladkorne pese. Uporablja se na različne načine, lahko pa se nadomesti tudi z bolj zdravimi nadomestki.

Beli sladkor

Primeren za peko in kuhanje ter za hladne napitke.

Rjavi sladkor in kandis

Z okusom po karameli. Za kekse, sadne solate, kruh. Ni nič bolj zdrav kot beli sladkor. Kandis je primeren za čaj, grog in rumov lonec.

Umetna sladila

Z malo kalorijami, a sporna. Nadomestki sladkorja zbujajo tek in delujejo odvajalno.

Sladkor v prahu

Zelo drobno mlet kristalni sladkor – za glazure in za posipanje.

Zdrave alternative

Med: naravni izdelek z zdravimi snovmi. Kot nadomestek sladkorja v čajih, jogurtih in pecivu.

Fruktoza: bolj zdrava in slajša kot rafinirani sladkor. Potrebujete jo manj kot sladkorja. Za kolače, jogurt in mislije.

Stevia: uporabna je za peko in kuhanje. Ker ne vsebuje kalorij in ogljikovih hidratov je primerna tudi za diabetike.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord