Okusna in preprosta libanonska specialiteta. Okus, svežina, barve in vonj po začimbah vas bodo vedno znova popolnoma očarali.
Sestavine:
- 65 g bulgurja
- sok 2 limon
- približno 225 g svežega peteršilja
- pest sveže mete
- 3 paradižniki, olupljeni, narezani na kockice
- 4 mlade čebule, fino narezane
- 60 ml oljčnega olja
- morska sol in mleti črni poper
Priprava:
1. Skuhajte bulgur, ga odcedite in ohladite. Ko se shladi, vmešajte limonin sok.
2. V večji posodi zmešajte nasekljan peteršilj, sesekljano meto, paradižnikove koščke, čebulo in bulgur. Začinite z oljem, soljo in poprom. Postrezite takoj.
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del