Tekoča svetloba - esenca življenja

22. 7. 2011

Kot sem omenil že v poglavju o rajski hrani, se bomo danes dotaknili tudi neverjetnih, pozitivnih učinkov zelenih kašastih sokov, popularnih green smoothijev, na telo, čustva, um in duha. Prebrali si boste lahko tudi, kako si na zelo enostaven način pripravite TEKOČO SVETLOBO – ESENCO ŽIVLJENJA. Pa začnimo.

Omenili smo eksperiment, ki so ga v sodelovanju z zdravniki alopatske medicine izvedli v ZDA. Ljudje različnih ras, verskih prepričanj, družbenih slojev in starosti so se namreč odločili, da bodo 30 dni enkrat dnevno ob isti uri zaužili 7–8 dcl zelenega kašastega soka, GREEN SMOOTHIEJA. Pri tem jim ni bilo treba spreminjati navad, torej so še naprej lahko jedli, kar so želeli, pili, kadili …

Skratka, živeli svoje ustaljeno življenje brez spreminjanja navad. In da bi bila zadeva za njih še lažja, jim smoothiejev ni bilo treba niti pripravljati, saj so jim jih vsako jutro pripravili v centru, kjer se je vse dogajalo. Deležni so bili tudi vsakodnevne zdravniške oskrbe v smislu preverjanja pritiska, hemoglobina in sladkorja v krvi ter preverjanja solne kisline v želodcu. Vsakemu od udeležencev so tudi izmerili višino, ga stehtali in napravili izračun, razmerje med višino in težo. Ljudje, ki so imeli večje zdravstvene težave, so že na samem začetku "prijavili" te težave zdravnikom.

In po enem mesecu vsakodnevnega pitja zelenih smoothiejev so bili rezultati … naravnost FANTASTIČNI! Pri več kot 66 % ljudi so bile izboljšave zelo očitne, prav vsi pa so izjavii, da se jim je počutje precej izboljšalo. Pa si malo pobližje oglejmo nastale izboljšave v tem kratkem obdobju 30 dni pitja zelenih smoothiejev. Ljudem se je:

 • 'popravila' teža (tisti,ki so imeli preveč kilogramov, so jih izgubili, in tisti, ki so jih imeli premalo, so nekaj kilogramov pridobili),
 • večini se je izboljšala celotna krvna slika – pritisk, vsebnost rdečih krvničk in sladkorja v krvi,
 • izboljšala se je vsebnost solne kisline v želodcu in s tem tudi absorpcija hrane (mimogrede: solna kislina je izredno pomembna za razgrajevanje hrane in pripravo hrane za nadaljno absorpcijo. Če nam manjka solne kisline oz. če je telo ne zmore več tako hitro izdelovati, kar je danes pogosto pri večini ljudi, se hrana, ki jo pojemo, ne more vgraditi v telo, ampak je samo odpadek in breme za naš organizem),
 • zmanjšala se je možnost infekcij,
 • okrepil se je imunski sistem,
 • pozdravile so se določene alergije,
 • normaliziralo se je stanje ščitnice,
 • popravilo se je stanje vsebnosti vitamina B-12 v telesu,
 • izboljšalo se je delovanje debelega črevesja (ljudje, ki po nekaj dni niso šli na blato, so imeli vsakodnevno večkratno redno odvajanje),
 • čustveno labilnejši ljudje so dejali, da so veliko stabilnejši v izražanju svojih čustev,
 • pokazala se je povečana aktivnost možganov.

Ljudje so še dejali, da so se jim kar naenkrat začele upirati določene nezdrave navade, npr. kajenje, pitje kave, pitje alkohola ali pa čezmerno nažiranje s hrano in pretirana neaktivnost (čezmerno gledanje TV ali 'kavčizem', kot to rad imenujem). Povedali so, da so prav vsi brez izjeme imeli oz. občutili POVEČANJE ENERGIJE.

Kako je vse to možno? Kako je možno, da se v tako kratkem časovnem obdobju pokažejo tako izredni rezultati … In ne pozabite, vsak dan so bili deležni testiranj in oskrbe zdravnikov, ki so s svojimi napravami beležili vsako spremembo. No, pa poglejmo, kaj se je pravzaprav dogajalo in zakaj so bili rezultati izvrstni, ne glede na pasivnost udeležencev (vse, kar so morali narediti, je bilo samo spiti 7–8 dcl zelenega kašastega napitka dnevno, saj se še spomnite, kajne).

Zelenolistnati eliksirji mladosti

Če se vprašamo, kakšna barva prevladuje na kopnem v naravi, je odgovor verjetno zelo jasen. Seveda, čisto prav imate. To je zelena barva. Zelena barva, ki pomirja, zelena, ki osvežuje, zelena, ki – POMLAJUJE. Verjetno vsi poznamo tudi proces FOTOSINTEZE, kjer rastlina s pomočjo sončnih žarkov ustvarja pomembno sestavino za naš organizem, KLOROFIL. Vsi se prav tako zavedamo, kako pomembni so sončni žarki oz. SVETLOBA za naš obstoj, za naše življenje.

Brez svetlobe NI ŽIVLJENJA. A malokdo se zaveda, da je klorofil, ki je za naše življenje prav tako pomemben kot sončni žarki, UTEKOČINJENA SVETLOBA. Svetloba v tekoči obliki.

In potem je to tudi hrana, ki je najbližja izvoru življenja samega. Lahko bi ji tudi rekli ESENCA ŽIVLJENJA. Zato iz mojega zornega kota pogleda na življenje ni čudno, da so bili rezultati eksperimenta z zelenimi smoothieji tako uspešni, kajti ljudje so kar naenkrat začeli v telo dobijati organsko, živo, energetsko nabito hrano in telo jih je seveda nagradilo z odličnim počutjem.

Ko je telo po dolgih letih stradanja, 'matranja', kompenziranja in ubadanja z nekvalitetno, težko prebavljivo in popolnoma neuporabno hrano za optimalno funkcioniranje, kar naenkrat dobilo izvrstne sestavine, se je seveda MORAL pokazati rezultat. In spet bi vas rad spomnil, ob le enem zelenem napitku dnevno v obdobju 30 dni.

Predstavljajte pa si, če bi k temu dodali še meditacijo, gibanje, globoko zavestno dihanje, ples, kreativno ustvarjanje, zabavo, pa še kakšen drugačen način izražanja sebe (načinov je toliko, kot je posameznikov), kako fantastičen rezultat bi šele to bil! Ko bi spojili vse elemente našega živjenja, ki nas  dviguje,  navdihuje in dela bolj žive, bolj resnične, v eno. V celoto – WHOLENESS.

Emmanuel, www.re-lifeholisticretreat.com

Avtor članka je soavtor programa 1. aktivnega DETOX vikenda v Dolenjskih toplicah

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri