VIDEO RECEPT: Specite krhke piškote z nami in delite nasmehe

VIDEO RECEPT: Specite krhke piškote z nami in delite nasmehe (foto: Barbara Kvas) Barbara Kvas
24. 12. 2019 Promocijsko sporočilo

Še pečete? Potem naredite Nasmeškotke, ki so čudovito krhki, dišeči in nadvse simpatični.

Božični čas je čudovit čas v letu. Čas, ko se zberemo, pečemo piškote in delimo veselje. Preživite kakovosten čas skupaj z najljubšimi in specite Nasmeškotke, čudovite piškote, ki pričarajo nasmeh

Za pripravo piškotov zavijte v vam najbližji HOFER, kjer nakupite vse sestavine. Blizu blagajn pa nikar ne pozabite vzeti še nekaj Nasmeškotov, ki bodo popestrili izgled vaše posodice z doma izdelanimi piškoti.

Sredstva od prodaje Nasmeškotov HOFER namenja otrokom v stisti pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. Več lahko preberete tudi na www.nasmeskotek.si.

RECEPT za Nasmeškotek

Za lažjo pripravo si poglejte video priprave Nasmeškotov.

Sestavine za 6 oseb

Za piškote:

 • 150 g gladke pšenične moke HAPPY HARVEST
 • 50 g kristalnega sladkorja HAPPY HARVEST
 • 100 g slovenskega čajnega masla MILFINA (hladnega)
 • 1 rumenjak bio jajca iz proste reje NATUR AKTIV
 • 1 ščepec soli PIRANSKE SOLINE
 • 1 vrečka vaniljevega sladkorja BELLA

Za risanje okraskov:

 • temna in bela čokolada CHOCEUR
 • barvilo rdeče pese

Priprava

 1. V skledi zmešamo moko s soljo, vaniljevim in kristalnim sladkorjem. Dodamo na koščke narezano hladno maslo, ki ga hitro vgnetemo v suhe sestavine. Mešanico pri tem dvigamo, da postane zračna in podobna drobtinam. Dodamo rumenjak, nekoliko trše testo oblikujemo v kepo, ter za eno uro shranimo v hladilnik.
 2. Pečico segrejemo na 220 °C. Delovno površino očistimo in pomokamo. Na njej tanko razvaljamo ohlajeno testo, iz katerega izrežemo zvezdice.
 3. Pekač obložimo s papirjem za peko. Nanj z malo razmika zložimo zvezdice, saj se med peko rahlo razlezejo. Zvezdice pečemo v ogreti pečici približno 15 minut, da se ob robovih in vrhu lepo zlatorjavo obarvajo.
 4. Pečene zvezdice ohladimo in jim z dresirno vrečko s stopljeno temno čokolado narišemo nasmeške. Beli čokoladi dodamo naravno barvilo rdeče pese ter z njo narišemo rdeča lička.

Uživajte v pripravi piškotov! Nato pa le pokažite svoje Nasmeškotke. Označite jih z #DelimoNasmehe in #Nasmeškotek in podelite svojo srečo z nami.

Čudovite praznike vam želimo!