Zapečene školjke s špinačnim nadevom

20. 5. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Školjkice lahko napolnite po svoji domišljiji, mi smo vam pripravili različico s špinačo.

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g velikih školjk
  • sol
  • 350 g mlade špinače
  • 1 šalotko
  • 1 strok česna
  • 1–2 žlici olivnega olja
  • 1 jajce
  • 200 g rikote
  • 5 žlic sveže naribanega parmezana
  • poper
  • nariban muškatni orešček
  • 500 g paradižnika v kosih (iz pločevinke)
  • 1 žlička posušenega origana

Priprava

Testenine skuhajte al dente v vreli osoljeni vodi. Na cedilu jih prelijte z mrzlo vodo in jih dobro odcedite. Špinačo operite, očistite in v vreli osoljeni vodi blanširajte 1 minuto, da upade. Na cedilu jo prelijte z mrzlo vodo, jo dobro odcedite in sesekljajte. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180).

Olupite šalotko in česen, ju sesekljajte in popražite na olju. Mešanico odstavite in ohladite. Zmešajte jo z jajcem, rikoto, parmezanom in špinačo. Nadev začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Paradižnik zmeljite v kašo in ga začinite s soljo, poprom in origanom. Omako prelijte v pekač za narastke in jo razmažite.

Testenine napolnite s špinačnim nadevom, jih v roki rahlo stisnite skupaj in jih položite v pekač. V pečici jih pecite približno 25 minut.

Čas priprave: približno 1 ura 10 minut.

Na osebo: približno 780 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 33 g, ogljikovi hidrati: 90 g.

Preveri še recept za beluše s špinačno rižoto

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri